Falsk personlighet, eller ej?

Viktiga ämnen  /  3  Kommentarer
Livet är fullt av motgångar, det är någonting som vi alla vet om. Alla har sin historia bakom sig, en del har vart med om fruktansvärda saker medan andra näst intill levt sitt liv som "en dans på rosor". Vi vet det. Det är så det ligger till i samhället, och det är ingenting vi kan göra åt det.
 
Vi kan träffa en person som visar sig vara jättetrevlig och positiv, denna person bygger upp en personlighet som kanske inte alls hör ihop till hur personen egentligen är. Denne person väljer att berätta massa positiva saker som hänt i dennes liv, men ingenting negativt. Det är då vi målar upp en bild av denna person, det är då vi får för oss att denna person har levt ett perfekt liv. Men vad vet vi egentligen? Är det någonting som denna människa väljer att inte berätta, som denna person håller för sig själv? 
 
Visst är detta någonting som vi alla känner igen? Jag vet att jag kan relatera till detta något så frukansvärt. Jag är den personen som väljer att berätta allt trevligt och positivt som hänt. Jag är den personen som bygger upp en fasad och väljer att köra på den. Jag älskar att vara glad, men innerst inne vet jag att jag inte alls är så glad som jag kanske visar mig att vara.
 
Jag har gått igenom så mycket skit genom åren, och detta är någonting som tärt på mig som in i norden. Jag lever med detta varje dag, i mitt hjärta finns en sådan smärta som inte går att beskriva. Jag är ärrad, men inte med synliga ärr. Jag kommer alltid bära med mig dessa bördor, men jag väljer att visa upp mitt positiva jag. Inför vissa kan jag visa mitt riktiga jag, men inte alls för många. 
 
Vissa kan se detta som falskhet, att man beter sig falskt om man kör på en annan personlighet. Men hur kul vore det om jag började berätta om allt negativt jag varit med om direkt när jag träffar en ny människa? Inte alls skulle jag kunna tänka mig. Så därför väljer jag att köra på min uppbyggda positiva personlighet, och jag är nästan hundra på att det finns fler som gör. Hur lätt är det inte att fejka ett leende liksom?
 
 

5 pluggtips!

Studier  /  1  Kommentarer
Tänkte skriva ett litet inlägg med några tips för att pluggandet ska bli lite lättare. Efter att jag skrivit detta inlägg ska jag själv sätta mig och plugga i en evighet, så om det inte blir någon uppdatering vet ni varför. Men här kommer några tips.
 
1. Sätt igång en lista med en massa bra låtar, (ENDAST bra låtar). På så sätt får du en kick-ass lista att lyssna på och du behöver inte stanna upp i pluggandet för att byta låt pga att låten är dålig eller för att du sitter inne på youtube och kör en låt i taget. Så en lista med asgrymma låtar helt enkelt!
 
2. Ha någonting i närheten att dricka, det kan vara vad som helst. En kopp té, ett glas juice, dricka, en flaska vatten.. You name it. Att fylla på med vätska är bara bra! :)
 
3. Någonting att gnaga på kanske.. Russin, en frukt, bär (chips & godis funkar också, men helst frukt eller liknande) Får det lov att vara en morot kanske? ;)
 
4. Bekväma kläder, mjukisar, tjocktröja, bulle i håret? Ja det du känner dig bekväm i helt enkelt. Hur skönt är det att sitta med ett par tajta högmidjebyxor och en skitsnygg blus när man ska sitta still ett några timmar? 
 
5. Till sist, ta små pauser ibland. Gå in på facebook, instagram. Blogga ett mini-inlägg? Gör någonting för att pausa hjärnan i några minuter. Med detta menar jag inte att ni ska plugga i 5 minuter och sedan ta paus i 10. Plugga i en halvtimme/timme sedan tar ni en tio-minuters paus och håll det till tio! :)
 
Gammal pluggbild ifrån arkivet!

jordgubbar med nutella

Allmänt  /  1  Kommentarer
Gud vad skönt det var att ta en dusch, nu är jag fräsh igen. Sitter och väntar på att Rebecka ska komma hit, och slaggar nämligen över här i natt. Vet inte riktigt vad vi ska göra men ja, det blir väl kul. Imorgon kommer dom andra tjejerna hit, (marina, emelie och mi-jill) vi ska ha tjejkväll med god mat och melodifestivalen. Ska bli ett asskönt avslut på lovet. 
 
Nu ska jag äta mina jordgubbar med nutella, lyssna på musik och fortsätta vänta på Rebecka. haha! :)