JULEN 2015

I år har jag firat julafton tre gånger, eller fyra om man räknar med "Secret Santa" som jag hade tillsammans med mina klassisar och parallellisar på lucia! Det har varit tre riktigt fina julaftnar, med många fina människor och presenter. 
 
Den första julaftonen firades hemma hos mormor tillsammans med henne, mamma, mammas fästman, storasyster och hennes pojkvän. Vi samlades hemma hos mormor där vi åt smörgåstårta, delade ut julklappar och moffade i oss godis. Jättetrevligt samt lugnt och skönt till skillnad från de andra julfirandena. Varför vi firade en liten mini-jul hos mormor den dagen berodde på att vi alla skulle fira på olika håll och kanter under riktiga julafton. Så mormor tyckte det var en bra idé att samla ihop oss och ge julklapparna till de som man inte ska fira med senare. En toppen-idé av mormor tycker jag!
 
 
Efter detta julfirandet var det dags för riktiga julafton! Den 24:e vaknade jag upp hemma och åt frukost tillsammans med mormor och mamma. Det blev gröt, vörtbröd och massa annat juligt som tillhör. Efter frukosten fixade vi alla till oss, och jag åkte hem till Rasmus. Där lämnade jag bara av några julklappar för att sedan följa med Rasmus och hans familj till hans farfar! Där samlades Rasmus familj och kusiner för att fira jul tillsammans. Vi började med att hjälpa till med att steka köttbullar och prinskorvar samt koka ägg och potatis. Inte det lättaste om jag ska vara ärlig. Då hans farfars spis måste vara den sämsta någonsin! Det tog en halvtimme för potatisvattnet att ens börja koka!! Men efter många om och men blev maten färdig och vi mumsade i oss allt gott. Efter det blev det julfika och pingisspelande! Väl färdiga hos hans farfar åkte vi hem till Rasmus igen för att fortsätta firandet med utdelning av julklappar och lite julmys framför tv:n. 
 
Måste bara älska att kliva in i Rasmus farfars hus. Sååå gammaldags och helt underbart. Att hans farfar älskar att berätta roliga historier från hans barndom gör saken bara ännu bättre. Älskar det!
 
 
Sen var det dags för det tredje och sista julfirandet, som hölls den 26:e här hemma. Denna gång tillsammans med mamma, hennes fästman och hans dotter. Äntligen blev det att fira jul på vårat vis, minus Kalle Anka-tittande då. Vi lagade maten tillsammans och åt tills våra magar sprängdes, eller var på gränsen i alla fall. Eftersom att vi firade några dagar efter jul bytte vi ut Kalle Anka mot en promenad till affären där vi handlade på oss lite ost och kex till kvällen. Väl hemma var det dags för paketutdelning - på vårat sätt. Vi numrerar nämligen alla våra paket, och skriver sedan lappar. Så man måste ta en lapp, gå runt och leta bland alla klappar och hitta rätt paket. Dens namn som står på paketet, får öppna paketet och sedan ta nästa lapp. Håller på i evigheter men är så himla mysigt! Verkligen något jag kommer ta med till den dagen jag får egna barn (har ju gjort det hela mitt liv, vet inte hur man gör annars?!!?!). Efter det blev det bara en himla mysig snackskväll. 
 
 
Jag är sååååååå nöjd med julen i år. Fick allt jag önskat mig och mer utöver det. Är så tacksam över alla människor runtomkring mig, som jag får spendera tid med och känna mig älskad utav. Tack för denna jul! ♥


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback