ÖNSKELISTA

Kära tomten!
 
Jag vet att jag kanske är lite sen med min önskelista, men faktum är att jag till en början inte tänkte önska mig någonting i julklapp. Några dagar in på december insåg jag att jag visst önskar mig någonting. Ganska mycket faktiskt. Och jag förstår att det kan bli svårt att skaffa fram dessa saker på så kort tid, men jag hoppas att du i alla fall vill försöka. Jag har trots allt skött mig i år (om vi bortser från alla de där gångerna när rummet liknat ett bombnedslag och golvet varit fyllt med kläder som lätt hade kunnat fylla hela garderoben). Men jag har ju varit snäll mot mina medmänniskor i alla fall, och det är väl det som egentligen räknas?
 
Jag har kommit till insikt om att materiella ting inte är något för mig i år, eller något år framöver. De kommer ändå bara ge mig ett lyckorus i början, för att sedan hamna i hyllan och samla damm tillsammans med allt annat som gett mig tillfällig glädje. Dessutom håller den tillfälliga lyckan liiite längre om jag får köpa dessa materiella saker för egna pengar istället för att bara få dem av någon snäll familjemedlem, eller dig såklart. Så de materiella sakerna kan du ge till andra barn, som vill ha och kanske behöver dem mer än mig. 
 
"Vad är det denna 19-åriga lilla flicka egentligen önskar sig?" kanske du tänker nu. Och det ska jag berätta. För det första önskar jag mig motivation. "Ja men vadå motivation? Till vad?"
 
Jo, motivation till att orka studera.
Motivation till att fortsätta jobba.
Motivation till att försöka återuppta kontakten till min lillasyster.
Motivation till att orka umgås med mina vänner
och motivation till att leva mitt liv ordentligt istället för att
bara vilja ligga i sängen, sörpla te och dra täcket över huvudet hela dagarna. 
 
För det andra önskar jag mig
en säck
eller en låda,
eller kanske till och med en garderob fylld med fejkleenden.
 
Min nuvarande säck börjar nämligen ta slut, och jag måste hushålla med mina fejkleenden vilket resulterar i en ganska deprimerad och låg tjej om dagarna. Och jultomen om någon vill väl inte ha en ledsen och nedstämd tjej kring juletider? Går det inte att fixa fram vill jag ha något annat som kan få mig glad. Helst något som gör mig glad på riktigt då det är väldigt utmattande att försöka hitta ett språk och en kroppshållning som kan förmedla samma känsla som mina fejkleenden gör. 
 
Till sist önskar jag mig ett ångest- och problemfritt 2016. 
 
Ja, alla dessa problem som väljer att uppenbara sig hela tiden får mig bara att må så himla dåligt och aldrig kan det få finnas en lugn stund. Ge mig ett problemfritt år, så att jag slipper ångesten och kan vara glad utan mina fejkleenden så kaaaanske min motivation väljer att lysa med sin närvaro. 
 
God Jul,
hälsningar Ida. 
 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback