MOTIVATION

Studier  /  0  Kommentarer
Förra veckan fick jag tillbaka det sista resultatet från kanske den jobbigaste kursen vi haft under dessa 1,5 år. När jag klickade in på skolans portal och såg en notis i hörnet klickade jag snabbt in. Det första jag ser är en tvåa, vilket symboliserar ett VG. Jag tänker att läraren måste ha fyllt i fel och reser mig snabbt upp för att hämta datorn. Väl inne på datorn står det också en tvåa, och i dokumentet läser jag kommentaren "Väl godkänt". På uppgiften – som jag slet mig i håret för, som jag spenderade både dag, kväll och natt med att skriva och som jag till och med grät en skvätt över – lyckades jag få högsta betyg. Det må vara lite för världen men för mig blev det som ett sken från ovan. Det fick min motivation att gnistra till, och för första gången på länge känner jag en glädje inför studierna. Att den nya kursen som startades idag verkar sjukt kul bidrar bara ännu mer till min motivation. Äntligen känner jag lite styrka och jag vill därför bara säga: välkommen motivation – du har varit saknad!
 
 

Mål under 2017

Allmänt  /  0  Kommentarer
Förra året var riktigt dåligt, på många sätt. Mitt mående valde att ta en rejäl jävla berg- och dalbana under året. Topparna har varit så jäkla roliga och underbara medan dalarna har varit rena motsatsen och verkligen tagit kraft och energi. Dalarna var också riktigt förjävliga och ihärdiga, vilket gjorde att jag till största delen av året bara ville ligga under täcket. Jag tappade bort mig själv ett tag och visste inte riktigt vad jag ville eller höll på med. Det innebar att jag sårade någon i min närhet så mycket att jag får ont i bröstet när jag tänker tillbaka på det. Jag jobbade och studerade så pass att jag var någon centimeter ifrån att gå in i väggen, men sade upp mig precis innan det skulle ha hänt. Jag har varit bitter, lat och omotiverad.
 
I år vill jag förändra mycket av det som står ovanför. Jag vill ha fler toppar än dalar. Jag vill känna att jag har åstadkommit något och gjort någonting av mig själv och mitt liv. Jag vill inte ha några nyårslöften, för jag vet själv att jag inte kommer hålla något utav dem. Därför har jag istället satt upp lite mål som jag ska försöka nå under året, men som det inte ligger något tvång i:
  • Jag vill påbörja mitt körkort. Påbörja, inte klara av. Jag har redan börjat tagit tag i detta då jag ansökte om körkortstillstånd förra veckan. Så det är bara att fortsätta. 
  • Jag vill ha ett sommarjobb. Skulle jag hårddra det så skulle jag vilja ha ett jobb inom det som jag studerar, men egentligen är jag inte så kräsen och skulle faktiskt klara mig med nästan vilket jobb som helst!
  • Jag vill åka utomlands. Det behöver inte vara långt eller länge. Men hittills under mina 20 år har jag endast rest inom Norden. Det räcker liksom inte längre. Men jag skulle nöja mig med en weekend någonstans. Bara jag får se något annat än Norden och speciellt Sverige. 
  • Gå ner i vikt. Inte för att tillfredsställa någon annan utan bara för min egen skull. Jag mår inte bra av hur jag ser ut för tillfället och jag får ångest varje gång jag testar ett klädesplagg. Under förra året gick jag upp en storlek i kläder och jag trivs inte alls med mig själv. Några kilon lättare så att jag kan ha min förra storlek, så är jag nöjd. 
  • Vara mer glad och motiverad till saker och ting. Jag behöver mer glädje och motivation i mitt liv. Det får vara slut på sura miner nu. Detta gäller mig själv och min omgivning. Jag orkar inte umgås med bittra och sura människor längre. Det drar bara ner ens mående. 
Detta är som sagt mål och inga löften. Det är mål som inte har något tvång bakom sig och som det inte spelar någon roll om de blir uppfyllda eller inte. Men det är dags att göra lite förändringar, och det är nu.