Mål under 2017

Förra året var riktigt dåligt, på många sätt. Mitt mående valde att ta en rejäl jävla berg- och dalbana under året. Topparna har varit så jäkla roliga och underbara medan dalarna har varit rena motsatsen och verkligen tagit kraft och energi. Dalarna var också riktigt förjävliga och ihärdiga, vilket gjorde att jag till största delen av året bara ville ligga under täcket. Jag tappade bort mig själv ett tag och visste inte riktigt vad jag ville eller höll på med. Det innebar att jag sårade någon i min närhet så mycket att jag får ont i bröstet när jag tänker tillbaka på det. Jag jobbade och studerade så pass att jag var någon centimeter ifrån att gå in i väggen, men sade upp mig precis innan det skulle ha hänt. Jag har varit bitter, lat och omotiverad.
 
I år vill jag förändra mycket av det som står ovanför. Jag vill ha fler toppar än dalar. Jag vill känna att jag har åstadkommit något och gjort någonting av mig själv och mitt liv. Jag vill inte ha några nyårslöften, för jag vet själv att jag inte kommer hålla något utav dem. Därför har jag istället satt upp lite mål som jag ska försöka nå under året, men som det inte ligger något tvång i:
  • Jag vill påbörja mitt körkort. Påbörja, inte klara av. Jag har redan börjat tagit tag i detta då jag ansökte om körkortstillstånd förra veckan. Så det är bara att fortsätta. 
  • Jag vill ha ett sommarjobb. Skulle jag hårddra det så skulle jag vilja ha ett jobb inom det som jag studerar, men egentligen är jag inte så kräsen och skulle faktiskt klara mig med nästan vilket jobb som helst!
  • Jag vill åka utomlands. Det behöver inte vara långt eller länge. Men hittills under mina 20 år har jag endast rest inom Norden. Det räcker liksom inte längre. Men jag skulle nöja mig med en weekend någonstans. Bara jag får se något annat än Norden och speciellt Sverige. 
  • Gå ner i vikt. Inte för att tillfredsställa någon annan utan bara för min egen skull. Jag mår inte bra av hur jag ser ut för tillfället och jag får ångest varje gång jag testar ett klädesplagg. Under förra året gick jag upp en storlek i kläder och jag trivs inte alls med mig själv. Några kilon lättare så att jag kan ha min förra storlek, så är jag nöjd. 
  • Vara mer glad och motiverad till saker och ting. Jag behöver mer glädje och motivation i mitt liv. Det får vara slut på sura miner nu. Detta gäller mig själv och min omgivning. Jag orkar inte umgås med bittra och sura människor längre. Det drar bara ner ens mående. 
Detta är som sagt mål och inga löften. Det är mål som inte har något tvång bakom sig och som det inte spelar någon roll om de blir uppfyllda eller inte. Men det är dags att göra lite förändringar, och det är nu. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback