Tankar före och under praktiken på blogg.se!

 
Jag har för tillfället kursen "branschanalys och yrkesorientering", som av namnet att döma låter fruktansvärt tråkig, jag vet. Men om vi istället använder ordet som används oss studenter emellan så kanske ni förstår lite mer vad den handlar om samt tycker det låter mycket roligare, nämligen – praktik! Den här kursen ligger nog på topp tre-listan över roligaste kurser men också topp tre-listan för den mest ångestskapande kursen. Redan i februari började vi i styrelsen planera en praktikinfo där både den aktuella läraren och äldre elever kom och pratade om kursen och deras erfarenheter. I april hölls denna träff där vi mumsade på goda mackor och lyssnade om praktikplatser som både glänste och stjälpte – vilket inte riktigt underlättade paniken över att hitta en bra praktikplats. 
 
Efter infomötet började tankarna att snurra och jag visste inte riktigt var jag ville vara. Jag tänkte att det där tar jag tag i under sommaren... eller? Nä, istället lyckades jag skaffa ett jobb så att jag hade ungefär noll fritid och glömde helt av (eller skjöt upp) att googla mig runt efter en arbetsplats som skulle vilja ta emot lilla mig som praktikant. För det var också något som satte griller i huvudet på mig. Hur fyller jag min portfolio? Vad vill de se? Vad kan jag egentligen? Vad är bra att kunna? Hur ska jag promota mig själv? Är jag tillräcklig? Vem vill ha 21-åriga, okunniga lilla mig på en arbetsplats som en extra börda? 
 
Well, sommaren tog slut och det enda som diskuterades var vart man skulle söka praktikplats, om man hade fått svar och hur ens portfolio skulle se ut. I takt med att de flesta i min omgivning fått klartecken steg paniken. Så jag mailade iväg min portfolio till det enda stället jag kunde tänka mig att vara på. Efter lite mailkontakt och en intervju var det färdigt. Jag skulle ha praktikplats på blogg.se
 
Efter ångesten över att hitta en praktikplats, gå på en intervju och lyckas promota mig själv samt att ta mig till praktikplatsen och göra ett gott intryck känner jag just nu bara lättnad. Jag lyckades få praktikplats på det enda stället jag sökte och jag hamnade verkligen rätt. Trots pendlingen, som är fruktansvärd, har jag ett leende på läpparna när klockan ringer 05:00 på morgonen för att jag ska få åka iväg till kontoret för ännu en rolig dag på praktiken! 
 
Jag lär mig massor samtidigt som jag känner "fan, jag kan ju!". Jag är varje dag omringad av fantastiska människor med ett så stort driv att jag bara blir motiverad till allt – att skriva mer, att göra mitt bästa, att börja med bloggandet igen och bara ägna mer tid till saker som jag tycker är kul. Blogg.se är den bästa praktikplatsen jag kunnat tänka mig, på alla plan, och jag är så tacksam att de ville ta emot mig trots mitt osäkra jag. 
 
 
Drömmen att få se sitt egna namn på artiklar som publicerats på startsidan. Känns lite som en barndomsdröm coming true! Lite samma känslan som när vi hade bokreleasen för "I skuggan av flaskan". Klicka på bilden för att läsa hela artikeln. 
 

ISA

Vi är så glada att du är hos oss! <3 du är grym Ida, det får du aldrig glömma! En tillgång i gänget, haha!

Svar: Åh tack fina Isa! <3
Ida Q Karlsson

2017-11-23 / 21:08:00
URL: http://isabyl.se
Hanna

Så kul! Grattis. :-D

Svar: Tack så mycket! :)
Ida Q Karlsson

2017-11-30 / 13:51:34
URL: http://hannafialotta.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback